Emotionally Focused Therapy (relatietherapie)

Het hebben van een goede gezonde relatie bevorderd onze geestelijke en fysieke gezondheid. Echter zijn er veel koppels in zwaar weer, veel mensen hebben stress door hun relatie ipv het goede gezonde effect die deze zou kunnen bieden. Relatietherapie was helaas niet altijd zo efficiënten de werking wetenschappelijk lastig aan te tonen.

 

veel koppels hadden wel baar maar voor veel anderen bleef het ook wat vaag. In de jaren 80 kwam hier verandering in.  

 

en was vaak zelfs vaag maar recentelijke ontwikkelingen hebben hierin gelukkig een verandering gebracht. Relatietherapie kan vaak al op korte termijn heel veel duidelijkheid geven en een positieve invloed op relaties bieden, ook voor koppels die bijna geen hoop meer hebben. 

 

 

Bij relatietherapie vind je onder het sub kopje ' relatietherapie'  meer praktische informatie terug hoe wij werken. De methodiek is met name EFT maar heeft soms elementen uit systeemtherapie. Ook kan psyche educatie ingezet worden indien er sprake is van psychische problemen bij één of beide partners. 

 

Soms hebben we het niet eens echt door en zijn we gewend aan een structurele stress. Soms zelfs met fysieke of geestelijke gevolgen. 

 

Wij bieden online relatietherapie aan koppels die structureel tegen relationele problemen aanlopen. Bij ons wordt dit door de meeste zorgverzekeraars vergoed vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. U kunt zicht bij ons zonder verwijzing van de huisarts aanmelden. Uw eerste afspraak vind binnen twee weken na aanmelding plaats. 

 

Wij bieden kortdurende intensieve therapie. In 1 tot 2 sessies heeft u al zicht op uw problematiek en de eerste handvatten tot verandering. in totaal 5 sessies heeft u deze handvatten uitgebreid kunnen oefenen en is hiermee een eerste basis tot herstel gelegd. De meeste koppels hebben genoeg aan 5 sessies, willen dan ook het geoefende zelfstandig in praktijk brengen. Sommige koppels hebben meer nodig maar over het algemeen leggen 4 a 5 sessies een stevige basis. Veel koppels nemen een 'therapiepauze' en komen voor na enige tijd terug voor 1 a 2 herhaling sessies om specifieke zaken nog wat aan te scherpen. In het eerste gesprek (intake) geeft de therapeut u een diagnostische schets en verwachting t.a.v. het proces. 

 

U kunt zich o.a. met de volgende problemen bij ons aanmelden: 

- Dreigende scheiding, 

- Twijfel in relaties,

- Vreemdgaan,

- Relatie trauma

- Uit elkaar gegroeid zijn (geen vonk meer beleven), 

- Seksuele problemen,

- Psychische problematiek en/of verslaving en relatie,

- Hechtings- en verlatingsangst,

- Gemis intimiteit en verbinding in bredere zin,

- Opvoedingsproblematiek,

- Conflicten of het vermijden van/angst voor conflicten, 

- Telkens terugkerende discussies of visieverschillen,

- Complexe relatie-toekomst vraagstukken

 

De therapeut:

Therapeut Cil van den Brink is systeemtherapeutisch (NVRG geaacrediteerd) opgeleid en heeft hiernaast de externship en advanced opleiding in Berlijn gedaan. Hij heeft een jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Hij heeft naast relatietherapie veel ervaring in individuele behandeling van verslaving, depressie, angst en persoonlijkheidsproblematiek (borderline, narcisme, vermijdende persoonlijkheid). Hij is naast reguliere relatietherapie dan ook gespecialiseerd in het behandelen van koppels en gezinnen waar er sprake is van (ernstige) psychische problemen. 

 

Behandelwijze:

Zij en Er wordt gewerkt met m.n. EFT (Emotionally focused therapy), een wetenschappelijk zeer effectief bewezen methodiek. Bij veel mensen vooral bekend van de bestseller 'Houd me vast' van Sue Johnson. De nadruk ligt op het stimuleren van emotioneel gehechte communicatie bij moeilijkheden waar koppels tegenaan lopen. 

 

 

In de behandeling 

Voor relatietherapie kunt u ook online bij ons terecht. U krijgt in dit geval beide  een appart behandelplan met doelen. De kosten van de consulten worden vervolgens verdeeld over u beide en u dient de rekening beide apart in te dienen bij uw zorgverzekeraar (indien u aanvullend verzekerd bent).

 

Consulten voor relatietherapie duren:

120-135 min (intake)

90-120 min (vervolgconsulten)

 

Kosten relatietherapie: 

Intake/diagnostiek 120-135 min   incl verslaglegging en E-Health : 120,- p.p.

Vervolg consulten 90-120 min incl E-health, 110,- Euro p.p.

 

Voor pakketkosten kunt u kijken bij ' kosten' 

 

 

Praktijk Amsterdam en verdere informatie over relatieproblematiek zie: www.brinkeft.nl 

Boekentips:

 

Als u voor relatietherapie in behandeling gaat raden wij u aan om het boek 'houd me vast' of 'laat me niet los'aan te schaffen. Het lezen van 1 of twee hoofdstukken van deze boeken geeft u al veel basis informatie.

 

Boekentips bij relatieproblematiek:

Interessante websites bij relatieproblematiek:

Interessante artikelen:

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.