Partydrugs

 

Partydrugs zijn de drugs die vooral gebruikt worden op festivals en tijdens uitgaan. Sommige mensen gebruiken deze ook tijdens de seks. Op GHB na staan ze niet bekend als verslavend maar toch gebruiken veel mensen meer dan op sites wordt aangeraden of goed voor hen is.

 

Als iets niet verslavend is dan zou je jezelf kunnen afvragen waarom zoveel mensen er dan toch veel teveel gebruik van maken. Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig en misschien voor iedereen ook weer anders. Het kan te maken hebben met een party lifestyle, een subcultuur waarin iemand zit, het gebruik van andere middelen zoals alcohol of blowen die grenzen verleggen en tot gebruik leiden, een fase waarin iemand zit, een niet erkende depressie of onvoldoende zingeving waardoor een (teveel) party leven of drugsgebruik ' helpt'.

 

Wat het ook is en waarom iemand echt regelmatig drugs gebruikt is een belangrijke vraag. Het kan goed zijn om hier stil bij te staan als je zelf ook kan eerlijk kan inzien dat je maandelijks of misschien wel (twee)wekelijks gebruikt.  Het kan goed zijn om stil te staan bij het waarom hiervan, zeker als dit al langere tijd zo is. Te kijken naar het ' side effect'. en en op zoek te gaan naar antwoorden voor het waarom hiervan. Het kan je helpen om partydrugs anders te gaan hanteren.